Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever fördelas inför nedläggning

Mo skolas nedläggning innebär nya upptagningsområden som kan leda till att barnen får längre till sin nya skola.

- Alla barn har fått en preliminär placering på en ny skola till nästa höst. Vi får se hur många av föräldrarnas önskemål som vi kan tillmötesgå, säger grundskolechef Elisabeth Bäckström vid lärande- och kulturförvaltningen.

Mo skolas elever måste fördelas på flera skolor. Därför har lärande- och kulturförvaltningen lagt ett förslag till nya upptagningsområden som berör skolorna i Edsta, Malsta, Mo, Sandvalla men även till en del Västra skolan.

- Förslaget är befängt. Det innebär att barn i Nordenholm ska åka till Edsta och passera flera skolor på vägen dit, säger Krister Carlsson vid Mo skolas föräldraförening.

Förvaltningen tänker sig att barn som bor norr om Hallstaån ska till Edsta, och söder om ån till Sandvalla. Det innebär att barn som bor längs Bergsjövägen, norra sidan av Östanbräcksvägen och Hallstaåsvägen samt ut mot Vij och Nordenholm ska gå på Edsta skola efter Mo skolas nedläggning.

- Vi måste ta hänsyn till de två skolor vi har. En del barn kommer också att få närmare till skolan, säger grundskolechef Elisabeth Bäckström.

Det innebär att det för närvarande inte finns några löften om att föräldrarnas vilja ska vara rådande för i vilken skola deras barn ska gå nästa höst.