Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev slog sin lärare

En elev på en grundskola i kommunen har vid flera tillfällen kränkt, hotat och varit våldsam mot personal och andra elever.

Eleven ska bland annat ha slagit en lärare. Efter en tidigare begäran om arbetsmiljöåtgärder från facket tillsattes en speciell person som fick i uppdrag att följa den utåtagerande eleven.

Ett lokalt skyddsombud har nu vänt sig till arbetsmiljöverket efter att skolans åtgärder inte förbättrat situationen. Enligt anmälan har elevens våldsamma agerande eskalerat, vilket skapar en otrygg arbetsmiljö. Nu kräver skyddsombudet att eleven ska få enskild undervisning utanför klassrummet, fram till dess att eleven kan tygla sin aggressivitet.

Skolan har tidigare kopplat in skolsköterska, skolpsykolog, fritidspedagog och barnets föräldrar för att underlätta situationen.