Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev polisanmälde rektor

Skolinspektionen har beslutat att starta en utredning sedan en mamma anmält rektor för kränkningar och hårda tag mot sonen.

Sonen har inte fått den utbildning han har haft rätt till sedan rektorn på en skola i Hudiksvalls kommun förespråkat hemundervisning. Mamman anser också att pojken därmed gått miste om viktig social elevsamvaro och andra aktiviteter.

Enligt mammans uppgifter har rektorn även tagit tag i pojken vid ett flertal tillfällen med blåmärken som följd. Anmälan ger en bild av punktmarkering från rektorns sida.

Pojken anser sig misshandlad av skolledaren, och har berättat att han både tryckts upp mot väggen och ner mot golvet. Vid ett tillfälle ringde pojken själv till polisen och anmälde rektorn för misshandel.

Skolinspektionens utredare har försökt bringa klarhet i vad som egentligen hänt på skolan, men har nu beslutat att inleda en mer ingående utredning.

Hudiksvalls kommun ska yttra sig till Skolinspektionen senast 27 mars.