Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev fick vaccin mot föräldrarnas vilja

Föräldrarna lämnade in en blankett där det stor att Liam inte skulle vaccineras.

Trots detta fick sonen en spruta.

Nu anmäls händelsen till Socialstyrelsen.

Föräldrarna lovade att sonen inte skulle behöva ta någon spruta, men i slutet av november vaccinerades åttaårige Liam på Stugsundsskolan.

Detta trots att pappa Mathias Mineur och hans fru lämnat in ett påskrivet papper där de kryssat i att Liam inte skulle ha något vaccin.

- Min fru och jag tycker att det är viktigt att det inte blir någon vaccination. Vi fyllde i en lapp, och på den läste skolsköterskan att Liam inte tål mjölk, men hon läste inte det viktigaste: om vi kryssat i ja eller nej till vaccination, säger Mathias Mineur.

En morgon kontaktades han av skolsköterskan som berättade att ett misstag hade begåtts och att det aldrig mer skulle upprepas. Liam hade fått samma spruta med vaccin som sina klasskamrater.

- Man blir jävligt förbannad. Jag är emot vaccinationer, säger Mathias Mineur.

Mathias Mineur vet inte om han vågar lita på skolhälsovården igen, men för att förhindra att samma misstag upprepas väljer han att göra en anmälan till Socialstyrelsen.

- Det går inte att få det ogjort, men en anmälan är det minsta man kan göra.

Verksamhetschef för skolhälsovården i kommunen, Ewa Sanderhäll, var inte tillgänglig för en kommentar av händelsen under onsdagen.