Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjäl prisas för entusiastiskt ledarskap

Det är inte bara ungdomarna som uppskattar alpintränaren Mikael Hjälm entusiasm i backen, det gör även Rotary Järvsö som på nationaldagen gav honom ett ledarskapstipendium.

I tio år har tränaren Mikael Hjälm lett utförsåkande ungdomar i Järvsöbacken med en entusiasm som får dem att komma tillbaka vecka efter vecka. Själv verkar han inte ha några problem att hålla motivationen uppe.

– Visst är det en uppoffring, man är borta mycket på vintern. Men det är fantastiskt att se ungdomar som ställer upp. Det är framför allt glädjen att de tycker det är kul, då måste vi ledare göra något bra.

– Det kan att det kan ha varit mycket på jobbet en dag, men när man kommer upp i backen så försvinner det, det blir en nytändning för det är alltid kul att träffa allihop.

Den positiva inställningen spelade en stor roll när Järvsö Rotary skulle dela ut årets ledarskapstipendium och 5000 kronor. Det menar Olle Arvidsson på Rotary.

– Han är så otroligt entusiastisk och får med sig ungdomarna, sen är han en duktig tränare. Dessutom är han med i sektionsstyrelsen och gör ett väldigt bra jobb där.

Att det blev just i år är ingen slump. Vinterns framgångar för Järvsö IF, där åkaren Jonas Nybergs tog föreningens första senior-SM-guld och den fina ungdomsbredden som klubben har gör att tillfället är extra väl valt att hylla ledarna bakom, enligt Olle Arvidsson.

Stipendiaten själv spelar ner sin betydelse, men är glad att hans insats uppskattas. Trots att det är sommar har han fullt upp med planering inför nästa säsong och snart drar barmarksträningen i gång med tre, fyra pass i veckan. Men att träningen tar tid även nu under sommaren verkar inte bekomma Mikael Hjälm

– Nej, jag trivs jättebra med det, så det är bara kul.