Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldning på buss

Elev eldade i skolbussen. Ett allvarligt busstreck som fick skolan att agera.

En incident på en skolbuss i Färila utbildningsområde kunde ha slutat riktigt illa härom veckan. En elev som sitter längst bak i bussen tänder då eld på den gas som kommer ur en medhavd sprayflaska.

– Jag såg något där bak, men jag trodde det var en ficklampa så jag brydde mig inte så mycket just då. En elev berättar sedan för mig att det förekommit eldning i bussen. Det är rent livsfarligt. Hade flaskan exploderat hade de tänt eld på alltihop. När jag fick veta det här tog jag kontakt med skolexpeditionen vid Färila skola som i sin tur förmedlade detta vidare till rektorn, berättar Jan Östberg, chaufför.

På skolan tog man genast tag i saken och i samband med ett utvecklingssamtal där en av föräldrarna samt eleven fanns på plats pratade rektorn Elisabeth Fransson med de båda.

Hon tog även kontakt med busschauffören och tillsammans kom de överens om var eleven hädanefter ska sitta i bussen. Även klasslärarna har fått information om det som hänt och de kan nu lyfta frågan ur ett större perspektiv i respektive klass för att undvika att något liknande händer i framtiden.