Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldkvarn avslutar späckad vissommar

/
  • Sommarscen i vinterskrud. Lars Eriksson, Mikael Johansson och Hans Eriksson från Humla kulturförening ser fram mot visfesterna i Ljusdal i sommar då kända artister kommer på besök.
  • Platsen för visfesterna. I marssnön är det svårt att tänka sig att här ska det bli musikarrangemang utomhus i sommar. Lars Eriksson, Mikael Johansson och Hans Eriksson i Humla kulturförening är förhoppningsfulla.
  • Mikael Johansson, ordförande i Humla kulturförening, tror på mycket publik på visfestival och musikkvällar i sommar.

Humla kulturförening håller på att göra Ljusdal till ett centrum för vissångare. Förutom den stjärnspäckade visfestivalen 26-27 juni ordnas fem musikkvällar i sommar där Eldkvarn med Plura Jonsson spelar på finalen i augusti.

Annons

Tommy Nilsson, Caj Karlsson, Staffan Hellstrand, Johan Johansson, Nina Ramsby, Toni Holgersson, Tina Ahlin, Kajsa Grytt...
Vi har tidigare berättat om det starka startfältet i visfestivalen vid Rosehills. Till dessa ska nu också läggas namnet Stefan Sundström som gör en av få spelningar i sommar i Ljusdal. Han är nu ute på turné med norska undergroundvissångaren Ae som också gästar Ljusdal under visfestivalen.
Liksom i fjol blir det musikkvällar även i juli och augusti. Hellsingland Underground och Anders F Rönnblom Band startar 4 juli. Två veckor senare kommer Västerbrokören plus ytterligare någon. 26 juli spelar Engmans Kapell och elva personer starka Dubango. Den 6 augusti står skivaktuella Roland Nilsson Bluesband och Isobel and November på scen.
Den stora finalen 22 augusti innehåller ingen mindre än Eldkvarn som då delar scen med Ljusdalsbördige Markus Berjlund.
– När Plura Jonsson var hit i fjol pratade vi om att han skulle komma tillbaka och det blir roligt nog tillsammans med Eldkvarn, säger Mikael Johansson.

Mer läsning

Annons