Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldade i stulen och kraschad bil

En Renault som stulits i Söderhamn kraschades in i två garageportar vid kraftstationen i Arbrå. Efter kraschen gjordes försök att elda upp bilen.

Det är en av flera nya anmälningar om brott i Arbrå en stökig natt förra veckan.

I slutet av förra veckan berättade vi om sex brott i Arbrå under natten mot torsdagen. Sedan dess har fler brott upptäckts och anmälts till polisen.

En vit Renault som stulits i Söderhamn någon gång i början av veckan har körts in i två garageportar vid kraftstationen i Arbrå. Efter kraschen har det gjorts försök att elda på bilens säten, men elden har slocknat. Garageportarna blev helt förstörda i kraschen.
Samma natt försökte någon stjäla en Toyota Carina från Parkgatan, i södra delen av centrala Arbrå. Någon har brutit upp porten till garagelängan, spräck bilens vindruta, brutit sönder rattlåset och dragit fram flera kablar under instrumentbrädan. Därefter stal tjuven en motorsåg och en tigersåg ur bilen och gav sig av.
En grön Saab 9000 som stod på Bondegatan utsattes samma natt för skadegörelse. En ruta och två blinkers har krossats på bilen.
Någon gång under den gångna veckan försökte någon också stjäla en svart Saab 95, som även den stod parkerad på Bondegatan. Förövaren har brutit sig in i bilen och försökt starta den med hjälp av en morakniv. Kniven hittades i bilen och knivspetsen satt i tändningslåset. Framrutan på bilen har krossats och instrumentbrädan förstörts. Ur bilen har flera cd-skivor, verktyg och en GPS stulits.