Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elavbrott lamslog kommunen

Samtliga Ljusdal energis 7100 kunder drabbades på onsdagsförmiddagen av ett timslångt elavbrott.

Det var i samband med arbeten som en entreprenör utförde i Ljusdal energis mottagningsstation i Sjulhamre, Ljusdal, som ett fel uppstod och all ström bröts vid 10.30-tiden.

Felet kunde snabbt åtgärdas och efter en knapp timme var mottagningsstationen i full gång igen.  Därmed kom också strömmen tillbaka på de flesta platser.

En station i Loster norr om Ljusdal startade inte automatiskt efter avbrottet, varför personal fick åka ut till platsen och koppla om strömmen. Detta drabbade abonnenter på linjen Loster-Sandvik, som fick vänta ytterligare en halvtimme på att strömmen kom tillbaka.

Räddningstjänsten larmades till Centrumhuset, där automatlarmet utlösts. Även i förvaltningshuset utlöstes automatlarmet, men där fanns redan personal från räddningstjänsten på plats och de kunde snabbt blåsa faran över.

Många ringde larmnumret 112 för att få besked om strömavbrottet. vilket bidrog till mycket extraarbete för personalen hos SOS Alarm. Vid strömavbrott hänvisar Ljusdal energi till 026-18 22 39 för felanmälan och närmare information om avbrotten.