Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomiska problem för Kus

Kommunens kultur- och samhällsutvecklingsnämnd går minus för andra året i rad. Bland har den svaga svenskan kronan ställt till med problem.

- Vi jobbar efter en fyraårsbudget, så nu måste vi gå plus de närmsta två åren, säger nämndens ordförande Magnus Svensson (C).

Fastighetsdriftens kostnader för el har ökat med cirka 900 000 kronor på grund av eurons växelkurs.

- Kommunen har låst sin växelkurs mot euron. Den svenska kronan blir ju mycket svagare för tillfället. Men det är första gången detta system har blivit ett problem. Annars har det varit ett positivt sätt, säger Magnus Svensson.

Snöröjningen överskred beräkningarna med 100 000 kronor.

- Det kom ju några svängar med snö, vilket kostade på. Det är nästan omöjligt att beräkna snöröjningen, säger Magnus Svensson.

I augusti ska Kus titta närmare på hur den ekonomiska situationen ska lösas.

- För varje sak man kan dra in på kommer det att finnas ett stort folkligt motstånd. Därför gäller det att vi diskuterar detta ordentligt så att vi vet vad vi gör, säger Magnus Svensson.