Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekholm vill bidra med allt – "Gäller att ta ner dem på jorden"

Mattias Ekholm byter lag och medspelare – men spelet består.
Nashvillebacken ska fortsätta som han gjorde i Stanley-Cup-slutspelet.
– Jag är en bra tvåvägsspelare, säger Vikarbynsonen inför Tre Kronors VM-möte med Ryssland.

I de två senaste VM-turneringarna var han med redan från start. Den här gången kliver Mattias Ekholm in efter att Tre Kronor redan har avverkat sex av sju gruppspelsmatcher.

– Det är första gången för mig, och det är lite annorlunda. Jag håller fortfarande på att lista ut vad jag ska göra och hur jag ska bete mig. Men jag känner ju de flesta sedan tidigare, de är snälla och det är ett grymt gäng, säger han.

Det är vid sidan av isen.

När det kommer till matcherna i ishockey-VM vet Ekholm precis hur han ska agera.

– Jag ska fortsätta med det spel jag hade där borta nu i slutet. Jag tycker att det funkade bra i slutspelet och under grundserien. Så förhoppningsvis mitt spel, ett tvåvägsspel, där jag ska bidra i båda offensiven och defensiven, säger han.

Det slår Mattias Ekholm fast utan att ha pratat med förbundskapten Pär Mårts.

– Jag har varit med förr och vet hans filosofi, säger han.

– Jag ska försöka sköta mitt och vem jag spelar med spelar ingen större roll.

Efter förlusten mot San Jose i Stanley Cup-slutspelet hann han bara hem för att packa om väskan. Sedan väntade den långa flyggresan från Nashville, via Atlanta och New York, till Moskva. Trots att han landade tidigt på måndagsmorgonen var han sedan en av Tre Kronor-spelarna som gled runt på isen inne i Ice Palace.

– VM är en stor turnering och jag tycker det alltid är lika kul att komma. Jag har inte haft några skavanker på hela säsongen och känner mig jättebra och var pigg i slutspelet, säger han.

– Det var synd att vi förlorade som vi gjorde men det var ingen tvekan att komma hit till. VM är alltid en ära.

Nu är Mattias Ekholm ute efter att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Och han får en tuff utmaning direkt: Ett stjärnfyllt Ryssland på tisdagskvällen.

– Man kan inte tänka på att de är världsstjärnor utan det gäller att ta ner dem på jorden. Det gäller att spela hårt, tufft, krympa ytorna så att de inte får så många skottchanser. Det gäller att spela bra defensiv hockey, säger han.

– Sedan blir starten viktig. Det gäller att vi inte låter dem göra något tidigt mål. Annars är det som vanligt och som mot vilka andra spelare som helst, det gäller att ligga nära. (TT)