Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egon kom till Ljusdal

Egon kom på besök till kommunen och bjöd på snö. Trots stora snömängder var snöröjarna väl förberedda.
På söndagseftermiddagen var gatorna körbara igen.

På söndagen låg Los låg nummer två på SMHI:s lista över platser i landet där det kommit mest snö under dygnet med en nederbörd på 27,5 millimeter. Högst upp på listan låg Hudiksvall som toppade med en snömängd på 30 millimeter.

Anders Andersson, maskinförare på gata/parkenheten säger att de har haft koll på snöläget via SMHI och förberett sig väl inför det kommande snöovädret Egon. Maskinerna tankades upp och på lördagskvällen började snön att röjas bort. Sedan har det jobbats under natten, fram till morgonen och en bit in på söndagen. Vid klockan halv tre på söndagseftermiddagen meddelade Anders Andersson att förarna runt om i kommunen var färdiga och att snön var borta. Natten mot måndag forslas snöhögarna bort med lastbilar.

– Det har kommit mycket och kompakt snö i natt (lördag), men vi har allt under kontroll. Vi har haft koll via SMHI så att vi kunnat förbereda oss, säger Anders Andersson, anläggningsarbetare och maskinförare.

– Nu ska vi tanka upp och göra i ordning för den snön som kanske kommer i morgon och på tisdag, säger Anders Andersson Gata/Park.

Bengt-Olov Wennberg, räddningsledare i Ljusdal meddelar att det har varit väldigt lugnt under dygnet, trots Egons besök.