Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egenlagad mat på servicehem

Boende på Fredens Kulle och Tunbacka kan i framtiden få äta mat lagad i eget kök.

Annons

Det kan bli aktuellt att servicehemmen Tunbacka och Fredens Kulle i Hudiksvall kommer att laga mat åt sina boende i egna kök, precis som man gjorde förr, innan Pulsen tog över. Det var ett av förslagen som togs upp under Omsorgsnämndens arbetsutskott igår.

Enligt nämndens ordförande Kåge Wallner (MP) skulle omorganiseringen inte behöva kosta något extra, eftersom man på båda ställen har fullt fungerande kök som också godkänts av miljökontoret. Detta skulle också vara ett steg i den riktning som den nya politiska majoriteten arbetar efter, att i mesta möjliga mån decentralisera matlagningen.

Sedan i maj har man i och för sig redan skött maten på respektive servicehem eftersom Pulsen skulle byggas om, så i princip skulle man bara behöva köra på som vanligt, om förslaget går igenom.