Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egen skoldator till eleverna på Öster

Det ligger julaftonstämning i klassrummet på Östra skolan, eleverna i klass 7A har just fått sina alldeles egna datorer.

Eleverna står på rad utanför sitt klassrum. När de släpps in rusar de in för att hitta just sin dator, prydligt upplagd med laddare och tillhörande datorväska. Det är som julafton.

Sara Giamietro talar nog för hela klassen när hon säger att det här har hon väntat länge på. Hon har en egen stationär dator hemma men tror att en bärbar skoldator kommer att underlätta skolarbetet.

- Om man är sjuk eller borta kan man lättare komma ifatt om man har den här.

- Och det blir enklare om man har allt skoljobb samlat på ett och samma ställe, säger hennes bänkkamrat Felicia Smidt.

Matte- och idrottslärare Ulf Bäckström har nyligen utsetts till dataansvarig. Han tycker också att det här är en spännande dag.

- Läroplanen säger att vi ska anpassa oss till världen utanför skolan, det är det vi gör nu. Datorer och telefoner är ju inget nytt för de här barnen, det har de överallt omkring sig, säger han.