Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egen arkitekt sänker konsultkostnaderna

En egen arkitekt innebär en kraftig förstärkning av våra möjligheter att på ett offensivt sätt arbeta med framtidsfrågor i såväl den fysiska planeringen som i gestaltning av det framtida Nordanstig.

Svar på insändare: Dyra tjänster i Nordanstig (den 8 september 2009)

Nordanstigs kommun har nu haft möjlighet att anställa en arkitekt, som förutom goda meriter också har anknytning till kommunen. En egen arkitekt innebär en kraftig förstärkning av våra möjligheter att på ett offensivt sätt arbeta med framtidsfrågor i såväl den fysiska planeringen som i gestaltning av det framtida Nordanstig. Kommunen har tidigare under lång tid sökt rekrytera en arkitekt, men tjänsten har inte kunnat tillsättas och kommunen har därför löst behovet genom konsult. Konsultkostnaderna kommer nu successivt att minska. Vi hoppas också alltmer kunna samverka med andra kommuner i dessa gemensamma och för bygden långsiktigt viktiga frågor.

Den kommunala organisationen står inför ett generationsskifte och vi är mycket tacksamma för att under en övergångsperiod ha förmånen att kunna behålla kompetenta medarbetare. Det finns många viktiga framtidsfrågor som är aktuella inom samhällsbyggnadsområdet. Några exempel är vindkraft, revidering av översiktsplanen för landsbygdsutveckling med nya regler för strandskydd. Vi behöver också uppgradera vår övergripande planering för vatten- och avlopp, och fortsatt bredbandsutbyggnad m.m. Allt detta för att forma det framtida Nordanstig som offensivt ska skapa attraktivitet för sina kommuninvånare, inflyttare och besökande.

Stig Eng

kommunstyrelsens ordförande Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel