Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eftersökt jägare kröp hem

En man i 30-årsåldern, som på onsdagskvällen tränat jakt med sin hund ute i skogen, efterlystes försvunnen på torsdagsmorgonen av anhöriga i Ramsjö. På eftermiddagen påträffades mannen som drabbats av ett sjukdomsfall vid sin bostad.

Ljusdalspolisen sökte hela gårdagen efter den man som försvann någon gång under onsdagskvällen. Hunden som mannen tränat jakt med ute i skogen på onsdagen upptäcktes vid mannens gård av anhöriga på torsdagsmorgonen.

- Vi tror att hunden tagit sig hem på natten, säger Urban Hagman, Ljusdalspolisen.

Länets hundekipage och helikopter i tjänst kallades in till eftersöksarbetet av den saknade mannen i 30-årsåldern.

På eftermiddagen påträffades mannen intill bebyggelsen i hans hemtrakter i Ramsjö. Mannen hade befunnits sig någonstans österut mellan Hennan och Ramsjö när han blivit sjuk och fått svårigheter att ta sig fram. Lite mindre än ett dygn efter hans försvinnande hade han nått fram till sitt hem av egna krafter.

- Han hade krupit ungefär en mil, säger Hagman.

Det är oklart vad mannen drabbats av för någonting och hur det är med honom i dag. Efter att han återfanns fördes mannen till sjukhus för vård.