Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser vittnen till snöbladsstöld

Snöbladet vägde runt ett ton och låg väl undangömt - ändå stals det.

Nu hoppas ägaren på tips och hjälp från allmänheten.

Den 4 september försvann ett snöblad som låg vid varuintaget vid Enrisets servicehus i Söderhamn. Snöbladet vägde runt ett ton och enligt dess ägare, Stefan Olsson, som bland annat har hand om snöröjningen vid Enriset, låg snöbladet på en plats väl dold för allmänheten.

På måndagen den 5 september upptäckte Stefan Olsson att snöbladet var borta.

Han började lyssna med lite olika personer i området, och en bekant kom på att han sett något som var lite udda när han skulle åka till jobbet samma söndag som snöbladet försvann.

- Han såg en traktor med ett snöblad som kom körandes på Granvägen där Enriset ligger och sedan vidare mot Vågbro. Han tyckte att det var lite märkligt att någon åkte omkring med ett snöblad så här års, säger Stefan Olsson.

Traktorn som observerades var gul, och antagligen en Volvo 4200 från tidigt 1980-tal. Stefan Olsson har satt in en annons med en efterlysning i Söderhamns-Kuriren och hoppas nu att personer som sett traktorn med snöbladet, som är värt omkring 25 000 kronor, hör av sig.

- Det finns inte så många traktorer. Och man tar inte en sådan och åker från Hudiksvall och hit för att stjäla ett snöblad, säger Stefan Olsson, som lovar belöning för bra tips om den tunga stölden.