Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser bara lite mer hänsyn när det grillas

Svar till Alexander Wigren (13/5) från Jonas Norberg i "grilldebatten":

Jag kastar inga moralkakor. Men tänk vad bra om vi kunde visa mer hänsyn till varandra och djuren, även vid grillen.

Jag accepterar din lagliga rättighet att grilla kött men jag ogillar den skarpt. Varje gång någon grillar döda djur, så är det mina vänner som ligger på bålet och den lukten borde det vara en lagstadgad frihet och rättighet att slippa drabbas av. Det känns som att vi etiska vegetarianer, som anser att det är fel att döda djur, lever i en skräckfilm, fast den är på riktigt och den tar aldrig slut.

Jag respekterar att du förespråkar kött från djur som har behandlats bra och att du inte reagerar stark över dödande av djur. Men det är ett etiskt faktum att djur är individer som har en förmåga att hysa önskningar, som har behov, som har en vilja att leva och att djur finns till för sin egen skull. De vill inte dö. Ur det perspektivet är djurgrillning fruktansvärt. Folk är så förblindade av våldskulturen vi lever i.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel