Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad spelning på hemmaplan

I helgen kommer Hellsingland Underground till Ljusdal.

Hellsingland Undergrounds fans får en efterlängtad spelning på hemmaplan, när bandet kliver på scenen på Stadt i Ljusdal på lördagskvällen. Bandets grundare Charlie Granberg 'är hemma i lokalerna.

– Jag hade rockklubben Rock Night där i flera år. Det var alltid mycket folk och lyckat. Nu är det kul att komma tillbaka och spela. Vi har inte spelat där sedan september 2012, när vi släppte vår senaste skiva.

När Charlie Granberg flyttade tillbaka från Ljusdal från Stockholm 2006 skrev han låtar som han ville spela in. Han letade upp musiker, och när bandet började ta form och blev tillgängliga på Myspace blev de internationellt erkända.

I höstas gjorde de en turné i Spanien, och våren och sommaren ägnar de mest åt att spela in en ny skiva.

– Just nu tar vi bara spelningar sporadiskt när vi får abstinens, säger Charlie Granberg.

Hellsingland Underground består av Charlie Granberg, sång, Mats Olsson, gitarr, Peter Henriksson, gitarr, Martin Karlsson, bas, Patrik Jansson, trummor, och Henning Winnberg spelar keyboard.

Förutom Charlie Granberg från Ljusdal kommer resten av bandet från Mattmar, Katrineholm och Lycksele och bor i Dalarna och Katrineholm.