Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad betongpark i Ljusdal tar form: "Väntan har varit lång"

Maskinerna är igång. Anläggningsarbetarna jobbar för fullt – marken shaktas, armeringsjärnen är på plats och i midsommar är det beräknat att betongparken på Östernäs i Ljusdal ska stå färdig för kommuninvånarna att använda.

Just nu grävs det och schaktas för den första etappen på Östernäs i Ljusdal. I tisdags började betongarbetarna att gjuta stödväggen till rampen som snart ska byggas upp och sakta börjar formerna av betongparken att mejslas fram.

– Vi beräknar att den här delen ska vara klar i april, sen fortsätter vi med etapp två och tre. I midsommar ska det vara helt klart är det tänkt, säger Torbjörn Josefsson, platschef för bygget av parken.

Läs också: Betongparken blir verklighet – arvsfonden bidrar med miljoner

Föreningen Ljusdals Betongparksförening startade 2011 och turerna kring Ljusdals betongpark har nu utmynnat till ett efterlängtat bygge. Ninni Fastén tillträdde som ordförande för föreningen 2014 och är ivrig över projektet.

– Väntan för styrelsemedlemmarna har ju varit lång, och många ser fram emot att det äntligen har tagit fart, säger hon.

– Vi hoppas att pengarna ska räcka, som de ser ut nu så håller budgeten och tidsramen bra så det är inga problem.

Läs även: Spaden sattes i marken

När betongparken står klar har Ninni Fastén och styrelsemedlemmarna tankar om att anordna en tävling i samband med invigningen och att aktiva medlemmar kommer för att lära sig att åka. Men det stora målet för parken är att kommunens enda betongparken ska bli en aktiv idrottsförening berättar Ninni Fastén.

– Betongparken kommer att vara öppen för allmänheten, men aktiva medlemmar kan komma dit för att lära sig mer om att åka. Och jag vill att vi kan fungera som en idrottsförening – lika som till exempel bandyn och hockeyn, säger Ninni Fastén.

– Vi vill att de ska finnas fler sporter att välja mellan, säger ordförande Ninni Fastén.