Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterfrågat band till Ljusdal

/

Den 4 juli kommer Örebrobandet Witchcraft till Ljusdal för att spela på Rocknight.
– Det är en massa folk som har önskat att jag ska hit de, och när jag kollade upp de på Myspace tyckte jag att de var skitbra, förklarar arrangören Charlie Granberg.

Annons

Witchcraft är ett svenskt doom metal-band från Örebro som bildades 2000, det självbetitlade debutalbumet gavs ut 2004. Bandets musik har beskrivits som den perfekta blandningen mellan Roky Erickson, Led Zeppelin, Black Sabbath och Tool. Witchcraft hämtar sin musikaliska grund från 70-tals rock. De har varit mer aktiva i utlandet än hemma i Sverige – på senaste skivan har man hunnit med tre headline turnéer i USA och även spelat på Ozzfest och legendariska Lollapalooza festivalen. Förra året spelade de på Metaltown och Hultsfredsfestivalen. I år kommer de bland annat att spela på Peace and Love festivalen i Borlänge.
LjusdalsNytt når basisten Ola Henriksson på ett hotell i Tilburg i Holland.

Hur har eran vår varit?
– Den har varit jävligt bra med turnéer i Finland och Europa, och en förbandsturné i Sverige och Danmark med International Noise Conspiracy. Så vi har varit rätt upptagna under våren.

Vad tänkte ni när ni fick erbjudande om att spela här i Ljusdal?
– Den chansen tar vi direkt, tänkte jag, vi vill ju spela så mycket som möjligt i Sverige och Ljusdal verkar ju vara schysst!

Har ni varit i Ljusdal förr?
– Jag har aldrig varit där innan men i Hälsingland har jag fiskat och det minns jag med värme, det är ett fint landskap.

Vad är det största ni har upplevt med bandet hittills?
– Ozzfest i Dallas och förbandsturnén med Motörhead var rätt grymma. Det var bara synd att vi missade Metallicas grillfest för att vi spelade i Oklahoma, det hade varit kul att vara på den.

Hur ser er sommar ut?
– Det blir festivaler i Sverige, Norge, Spanien, och Finland. Bland annat spelar vi på Sweden Rock och Peace and Love. Sen ska jag ta en semester någonstans.

Har ni planer på en ny skiva?
– Självklart. Vi skriver för tillfället och planen är att få ut den i höst eller senast vår 2010.

Jag har läst att ni ska vara ett väldigt bra liveband, varför tycker ni att man ska komma på er spelning?
– Att vi är bra live är väl ett resultat av ett intensivt turnerande och det är väl en riktigt bra anledning till att komma på spelningen. Vi ger allt på varje spelning!

Mer läsning

Annons