Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tumultet i Söderhamn – nu letar Migrationsverket ny chef: ”Finns absolut anledning att jobba med värdegrunder”

Fallet med den brotts- och trakasserianklagade enhetschefen på Migrationsverket i Söderhamn är inte avgjort. Men redan nu letar myndigheten efter en ny enhetschef.

Det var i slutet av april i år som anklagelserna om trakasserier och ekonomiska oegentligheter mot Migrationsverkets enhetschef i Söderhamn, Lars Ulander, blev offentliga.

En rad medarbetare, varav flera kvinnor, vittnade då om hur enhetschefen behandlat dem kränkande och hur han trakasserat dem, både verbalt och fysiskt.

Sedan dess har Migrationsverket tagit mannen ur tjänst, samt polisanmält honom för misstänkt ekonomisk brottslighet.

Läs mer: Migrationsverkets regionchef vill ha en snabb utredning: "Jag vill ha fakta"

Hans framtid som anställd inom myndigheten ska avgöras av den interna personalansvarsnämnden. Men trots att ärendet inte är avgjort ännu letar Migrationsverket efter enhetschefens efterträdare.

– Oavsett vad nämnden beslutar kommer den aktuelle enhetschefen inte komma tillbaka till Söderhamn. Om nämnden kommer fram till att han inte gjort något fel kommer han ändå att få andra arbetsuppgifter, säger regionchefen Magnus Rodin.

Läs mer: Så stöttas familjen till den anklagade chefen – "Vi har kontakt hela tiden"

Rekryteringen ska se så snabbt som möjligt för att inte verksamheten i Söderhamn ska tappa fart och för att få verksamheten på fötter igen.

– Vi letar efter en person som har rätt bakgrund och erfarenhet, för att axla ett sådant här arbete.

På tisdagen kunde det undersökande tv-programmet Kalla Fakta avslöja allvarliga missförhållanden om kränkningar samt övergrepp mot kvinnor på ett asylboende i Dalarna.

I reportaget framgår att Migrationsverkets personal inte tagit larmen om utsatta kvinnor på allvar. Magnus Rodin avfärdar emellertid frågan om det finns en kvinnoförminskande kultur inom Migrationsverket.

– Det är absolut inte min uppfattning att det finns någon sådan kultur. Däremot har vi bevisligen medarbetare som antingen betett sig klart olämpligt eller uttryckt sig på sätt som inte är okej på något sätt, säger han.

I ljuset av de båda fallen medger däremot Magnus Rodin att det finns ett behov av ett fortsatt arbete kring värdegrunder.

– Det finns med all säkerhet absolut anledning att jobba med värdegrundsarbetet, för att säkerställa att något sådant här aldrig inträffar igen, säger han.