Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tävlingsförbudet – Cecilia Bergåkra klar för SM-final: ”Trodde att jag skulle bli tvungen att stryka mig”

Cecilia Bergåkra är klar för SM-final.
Detta trots att hon för bara några dagar sedan var för sjuk för att tävla – och att hon själv trodde att hon skulle bli tvungen att avstå tävlingen.

För bara några dagar sedan var hon för sjuk för att kunna tävla. Hon hade drabbats av en förkylning som gett henne feber och även satt sig på luftvägarna. Hennes mamma och tränare, Sigrid Bergåkra, gav henne tävlingsförbud under både torsdagen och fredagen och ville att hon skulle vila sig och spara krutet till SM-kvalen.

Läs också: Inför SM – supertalangen Cecilia Bergåkra har fått tävlingsförbud – av sin mamma

En metod som bevisligen fungerade.

Cecilia Bergåkra, tävlandes för Hudiksvalls Rid- Ponnyklubb, är nämligen klar för SM-final i dressyr för juniorer.

Hon tog sig i genom det första kvalet på lördagen och slutade där på en fjrdeplats.

Under söndagsmorgonen hölls det andra kvalet. Ett kval som slutade med en SM-finalbiljett.

Men hon är fortfarande påverkad av sjukdomen och efter ritten dröjer det ett par minuter innan hon hämtat sig och kan prata.

– Det kändes helt okej i dag. Primavera kändes väldigt pigg i dag och jag har varit svag, så det gick helt perfekt, men bara att kunna starta är en vinst i sig, säger hon.

Trodde du att du skulle kunna ställa upp i kvalet?

– När jag red på kvällen innan kändes det sådär och jag tänkte att jag fick se hur jag mådde på inridningen på morgonen. Jag trodde väl nästan att jag skulle bli tvungen att ställa in, men så kunde jag komma till slart ändå, säger hon och fortsätter:

– Bara hon är pigg så blir det mycket lättare för mig att rida också, det var det som gjorde att jag tog mig igenom det.

Cecilia Bergåkra tilhör ett av de yngsta stjärnskotten inom svensk dressyr och blev tidigare i år uttagen till juniorlandslaget. Hon var även den yngsta att kvala in till Grand Prix.

SM-finalen hålls i morgon.