Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter succén – Mat & malt återvänder i sommar

Gatumat och öl väckte söderhamnarnas smaklökar till liv i somras. Efter fjolårets succé har arrangörerna bakom eventet Mat & malt bestämt sig för att satsa vidare på konceptet.

Kön ringlade sig lång och maten sålde snabbt slut när evenemanget Mat & malt slog upp grindarna till bygdegården Vargens innergård i somras. Nu står det klart att det lyckade arrangemanget återvänder till Söderhamn även denna sommar.

– Det blev en otrolig succé i fjol där vi fick lära oss ganska mycket. När vi bommade igen bestämde vi oss för att köra på nytt. Men i år ska vi vara lite bättre förberedda, säger Erik Sundqvist.

Läs mer: Öl och gatumat i nytt event

Bakom arrangemanget står mikrobryggeriet Brasstacks brewing company tillsammans med kocken Jesper Hagström. Så väl bryggare som krögaren har sitt ursprung i Söderhamn och ser det som en självklarthet att göra något för sin gamla stad.

– Det blir lite som en homecoming-fest. Söderhamn är inte så bortskämt med liknande event och vi hoppas att det kan bli ett stående inslag som växer på sig, säger Erik Sundqvist.

Nytt för i år är att arrangemanget byter plats. Om allt går som planerat med de inlämnade tillståndsansökningarna flyttas eventet till Stadsparken. I dagarna två kommer arrangörerna att snurra vinylskivor och servera streetfood tillsammans med ett brett ölutbud.

Läs mer: Stor succé för Mat och malt

Det blir sista helgen i juli som matdoften kommer att sprida sig i centrum. En av sommarens kanske största evenemangshelger i Hälsingland där konkurrensen blir Hudikkalaset, Bergviksmarknaden, Karlslundsrocken, Persmässan och V75-travet i Bollnäs.

– Vi bollade datumen länge men det var bara den här helgen som fungerade för oss. En av oss ska faktiskt iväg och uppträda på ett par av de andra evenemangen. Men förhoppningsvis blir det här en grej som folk kan lyckas pricka in i alla fall en av dagarna på.