Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter sommarens bränder – regeringen lovar 110 miljoner kronor till skogsägarna

 
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

På torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen skjuter till 110 miljoner kronor i stöd till drabbade skogsägare efter sommarens stora bränder. Det rapporterar SVT.

Läs mer: Efter bränderna – Skogsstyrelsen öppnar direktlinje för drabbade skogsägare i Gävleborg

- Det här är stora belopp som gått till spillo. Skogsindustrin är en stor tillväxtmotor för landet och välfärden, så det är därför som regeringen har vidtagit åtgärder för att minimera skadorna som uppstått, säger Sven-Erik Bucht, enligt SVT.

De flesta skogsägare är försäkrade, sa ministern på torsdagens presskonferens, och det är inte meningen att regeringens pengar ska ersätta den ersättning som försäkringsbolagen betalar ut.

– Dessa ska täcka mer- och kringkostnaderna kring en sådan här händelse, säger Sven-Erik Bucht, enligt SVT.

Det är ännu inte klart när drabbade skogsägare kan söka ersättningen, men Skogsstyrelsen har fått i uppgift att titta på skador och åtgärder vilket ska redovisas senast 10 oktober, skriver SVT.

Plus: Brandområdet fortfarande förenat med livsfara – se flygbilderna från förödelsen här

Läs även: Räddningsinsatsen avvecklas i Ljusdals kommun: "Skogen brinner inte längre"

Läs även: Utgivaren om rapporteringen från skogsbränderna: "Samhällsinformation är inte gratis"