Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skadan i derbyt – så länge kan Lindberg bli borta: "Tråkigt när jag är i så bra form"

Christoffer Lindberg punkterade derbyt på måndagen – sedan fick han kliva av skadad. Nu riskerar HuFF:s offensiva kantspelare att missa flera matcher i division 2. – Det är ljumsken som har fått sig en törn, men jag kan gå så det känns hyfsat ändå, säger 22-årigen.

I början av den andra halvleken i måndagens hälsingederby var Hudiksvall som bäst i matchen – och när Christoffer Lindberg sköt 2–0-målet mot Söderhamn i den 48:e minuten så kändes det avgjort.

Knappa kvarten senare föll han ihop på konstgräset, och hjälp tillkallades. Christoffer Lindberg byttes ut och fick benet lindat.

LÄS MER: Avgjorde derbyt – sedan utgick Lindberg skadad

Under tisdagen var han och träffade naprapaten Johan Allgulander i Hudiksvall. Det konstateras att Christoffer Lindberg, som gjort tre mål och sex assist på sex matcher i tvåan, kommer att missa flera matcher nu.

– Vi har snackat lite, och det är ljumsken som har fått sig en törn, det är en skada i muskeln. Det blir två-tre veckors rehab, och sedan ska jag väl träna upp konditionen som man tappar. Så minst tre matcher blir jag borta, säger Christoffer Lindberg, som tidigare klarat sig bra från skador.

– Jag har aldrig haft något mer än småskador. Det är ju extra tråkigt nu när jag är i så bra form. Det är tungt, men kunde ha varit värre, säger han.

Christoffer Lindberg fick i alla fall vara med och fira derbysegern i omklädningsrummet efter matchen.

– Det var bara glada miner, bra humör på allihopa. Det var riktigt skönt att hurra efter matchen, säger han.

LÄS MER: Andreas Taggs krönika: "Klasskillnad när Lööf och HuFF spände musklerna"

Hudiksvalls FF möter Valbo borta på lördag, därefter har man två hemmamatcher två helger på raken – mot Morön respektive Anundsjö.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från HuFF-SFF