Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritiken – nu ska säkerheten på skolgården i Kilafors bli bättre

Under många år har säkerheten på Kilafors skolgård varit ett problem. Men nu verkar en lösning vara på gång.

– Det här har jag kämpat för ända sedan jag började här på skolan, sägerCecilia Haage Lönn, rektor på Kilafors skola.

På skolgården framför Haneborg, med både matsal och Sporthall, springer barnen fram och tillbaka samtidigt som lastbilar med varutransporter måste backa in på samma yta.

Det har redan skett tillbud, men som tur var har ingen riktig olycka inträffat – än!

– På den här delen av skolgården springer barnen till och från idrottslektioner i sporthallen och till och från matsalen, förklarar Cecilia Haage Lönn. Samtidigt är det här enda vägen in för varutransporter till både skolbespisningen och sporthallen.

Läs även: Nya rektorn på plats

Passagen är dessutom trång och enda sättet för större lastbilar att komma in till skolbespisningens lastkaj är att backa in. Det säger sig själv att både uppmärksamhet och säkerhet inte har optimala förutsättningar.

Läs även: Tillsynen på skolor avslutad

Det här vill man nu komma tillrätta med genom att bygga ut lastkajen ut mot Skolgatan så att lastbilarna i fortsättningen inte ska behöva köra in på skolgården som nu, via Parkstigen. Blir det här verklighet ska man också stänga av delar av parkeringen utanför sporthallen så att besökare till sporthallens gym inte ska komma in på den del av skolgården som barnen vistas på.

Kostnaderna för allt det här beräknas till drygt en miljon kronor och ärendet har nu passerat både teknik- och fritidsnämnd och kommunstyrelse för att nu slutligen ha hamnat på kommunfullmäktiges bord.

Vid nästa fullmäktigemöte ska det alltså beslutas om man ska göra enligt kommunstyrelsens förslag, ta pengar från nästa års budget till projektet Framtidens skola och använda dem till skolgården i Kilafors.

Läs även: Nu kan luften på Kilaforsskolan förbättras

Läs även: Öppet hus på Kilafors skola