Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter elva raka bilträffar blir det stopp för Mid Sweden Rebels sommar-meet

Det blir inte dussinet fullt – i år ställer Mid Sweden Rebels in sitt sommar-meet, Mid Sweden Nats, som skulle blivit det tolfte i ordningen.

"Vi måste tyvärr meddela att det blir ingen träff i år" skriver Mid Sweden Rebels på sin hemsida. Orsaken är, enligt talespersonen Jan Silén, de senaste årens dåliga väder. Regn och kyla har lett till färre besökare och därmed även för små intäkter.

Se hur det såg ut på Mid Sweden Nats i fjol.

– När vi hade som mest var det väl kring 400 bilar som kom, de senaste åren har det varit kring 150. Allt hänger ju så mycket på vädret när det är utomhusarrangemang.

Han förklarar att det är för få för att klara de ökande kostnaderna, exempelvis kostar det klubben över 50 000 kronor bara att betala vakterna på området under Nats-helgen. "Det har blivit som en ond spiral" skriver klubben på sin hemsida, där man berättar att med ett inträde på 200 kronor måste det vara minst 250 besökare bara för att täcka just vaktkostnaderna. Dessutom blir det väldigt litet pengar över att boka artister för.

Ytterligare en bidragande orsak till att arrangemanget ställs in är att området i Röde fått ny ägare.

– Vi har inte pratat med honom ännu, eftersom vi redan beslutat att ställa in, det bestämde vi vid Swap Meet i februari, säger Jan Silén, som tror att Rebels nog kommer att arrangera fler Nats, förhoppningsvis redan nästa år.

– Området i Röde har varit perfekt, ur alla aspekter, med inträde vid bron och centralt i Gnarp. Den här träffen kan inte vara någon annanstans än i Gnarp, så vi får väl se. Nu laddar vi batterierna inför nästa år. Men det blir garanterat jättefint väder helgen efter midsommar nu, så den som ska arrangera något ska nog passa på då.

Se även hur det såg ut vid årets Swap Meet .