Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter dramatiska scenerna på Solvalla: "Hoppas inte hjärtat tagit stryk"

Ulf Ohlsson fick leda Narold Vox av banan efter Harpers Hanover i lördags. Hästen vinglade och en misstanke om hjärtproblem föddes. Idag mår han bättre men rädslan för att det ska finnas svårare problem finns fortfarande.

Efter målgången av Harper Hanovers på lördagen av Elitloppshelgen utspelades dramatiska scener. Kusken Ulf Ohlsson kände att hans Narold Vox började vingla och var rädd att hästen skulle ramla ihop. Därför klev han direkt av efter loppet och ledde hästen av banan.

Efter loppet hade hästen mycket hög puls och hade så under en längre stund. Tre dagar senare kan nu tränaren Krister Jakobsson, Bollnäs, ge ett någorlunda lugnande besked.

– Det ser bättre ut med honom nu. Han har piggat på sig och när veterinären undersökte honom igår så hade han höga vita blodvärden. Är det ”bara” det så är det förhoppningsvis ingen större fara med honom, berättar Bollnästränaren för Travronden.

Efter de senaste årens plötsliga dödsfall på travbanorna i Sverige gick det att ana att hästen hade drabbats av hjärtmuskelinflammation eller något annat problem med hjärtat. Det är inte helt ovanligt i travsammanhang och enligt Krister Jakobsson är den faran inte över trots att hästen mår bättre.

– Förhoppningsvis har inte hjärtat tagit stryk. Vi kommer att undersöka det noggrannare lite senare. Veterinären håller på att kolla upp om vi ska ta EKG på honom, säger Jakobsson till Travronden.

Det går att kolla upp hjärtat med blodprov också men då ska det göras inom två timmar av incidenten eller frysas ner för senare undersökning. Förhoppningen är att det ska komma lugnande besked så småningom.

– Det är tungt för en liten tränare som mig när det händer stallets bästa häst, men det känns lite bättre nu, säger Krister Jakobsson.

LÄS MER:Elitloppssegrare, täta försvar och en vass 16-åring – här är veckans 7 heta hälsingarNuncio och Kihlström vann Elitloppet