Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter dödsolyckan i Egypten – stor sorg i Järvsö

I torsdags dog Jack Fahlberg i en trafikolycka i Egypten. Den unga kvinnan lämnar efter sig ett stort hål i Järvsö och många sörjer hennes bortgång. – Alla som träffade henne gillade henne, säger vännen Mostafa Touil.

I torsdags kväll omkom Järvsöbon Jack Fahlberg i en bilolycka i Egypten. Bilen voltade på en väg som ledde till turistorten Sharm el Sheikh. Hennes syster som också satt med i bilen överlevde olyckan och en vän ska också ha överlevt men vårdas just nu på sjukhus.

Jack Fahlberg sörjs av många i Järvsö där hon var en omtyckt person med ett om vittnat engagemang för kommunens nyanlända. Hon hjälpte till på Kulthammar och var delaktig i många aktiviteter, berättar en av hennes nära vänner, Mostafa Touil.

– Hon var alltid med på aktiviteterna, skrattade och knäppte kort. Hon var särskilt fin med ungdomarna. Hon var en bra förebild och vi kommer sakna henne allihopa. Det var en jättefin människa. Alla som träffade henne gillade henne. Man glömmer henne inte. Det här är en stor förlust för oss allihopa, sägerMostafa Touil.

Just nu försöker han hjälpa familjen så gott det går. Mostafa Touil harvarit i kontakt med UD och försäkringsbolaget för att försöka få hem kroppen till Sverige.

– Hon har gjort så mycket fint för många människor så det minsta jag kan göra är att underlätta för familjen, säger Mostafa Touil.

När nyheten blev känd på fredagen var det många som visade sin sorg i sociala medier. Järvsö församling reagerade på nyheten med öppna dörrarna till Sankt Persgården dit folk fick komma och prata om det som hade hänt.

– När en akut situation inträffar öppnar vi alltid dörrarna, säger Sara Hillert som är komminister.

Över femtio personer kom på fredagskvällen för dela sorgen, och det utvecklade sig till en informell minnensstund där det hölls en tyst minut och flera höll tal.

– Det var väldigt stillsamt och fint. Vi tände ljus och hade en bild på Jack. Vi påbörjade en bok med hälsningar som alla som ville fick skriva i, säger Sara Hillert.