Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter dödsdramat i Ljusne: en misstänkt släppt ur häktet

En man har släppts men är fortfarande misstänkt för grov misshandel. Två mordmisstänkta kan ha flytt utomlands.

Den man som har suttit häktad för grov misshandel efter dåden i Ljusne har försatts på fri fot. Han var tidigare misstänkt på sannolika skäl.

Under utredningens gång har fler uppgifter kommit fram, och den 20-årige mannen är nu endast skäligen misstänkt för brottet, alltså den lägre misstankegraden.

Åklagaren beslutade i förra veckan att han inte längre skulle vara inlåst i häkte.

– Han har hela tiden nekat till brott, säger kammaråklagare Arek Nowak.

Läs mer: Inga provsvar i utredningen än

Fortfarande är fyra män misstänkta för både mord och grov misshandel. Två av dem – 21 och 26 år – är inlåsta i häktet medan en 18-åring och en 25-åring är häktade i sin frånvaro och efterlysta.

Tror du att de finns kvar här i landet?

– Det är jag tveksam till om de gör, säger Arek Nowak. De är internationellt efterlysta via Interpol och det spanas på olika sätt.

Det var i samband med ett bråk i Ljusne den 13 februari i år som en man i 20-årsåldern dödades och tre personer knivskadades. Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha varit beväpnade med stickvapen.

Läs mer: Advokaten: Han har inte deltagit i bråket

Under fredagen blir det omhäktningsförhandling i Hudiksvalls tingsrätt mot en av de mordmisstänkta männen som är inlåst i häkte. Den andre har gått med på att sitta kvar i häkte utan någon ny förhandling.

– Det finns uppgifter i utredningen som pekar mot dem, säger Arek Nowak.

Läs mer: Polisen tog helikopterbilder på brottsplatsen i Ljusne