Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter delningar på Facebook – nu tvingas SD-politikern avgå

Bo Dahlin, SD-politiker i Söderhamn, har vid flera tillfällen delat inlägg från sidor med högerextrema kopplingar på Facebook. Nu tvingas han avgå, uppger P4 Gävleborg.

P4 Gävleborg har under en tid kartlagt Bo Dahlins (SD), ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, aktivitet på Facebook. Vid flera tillfällen har han delat inlägg från bland annat Nya Dagbladet, som drivs av personer som tidigare varit aktiva i Nationaldemokraterna.

Läs också: Efter SD-politikerns Facebookdelning: "Det är inte lämpligt"

Även under Melodifestivalen i mars fick Bo Dahlin kritik av det egna partiet på grund av en Facebookdelning. Då handlade det om ett inlägg av en partimedlem i Tidaholm som menade att det borde vara straffbart att sjunga nationalsången på arabiska. Det hela var ett missförstånd men Bo Dahlin menade ändå att det hade varit fel, om det hade varit sant.

Sverigedemokraternas gruppledare Daniel Persson fick då frågan om han tyckte att Bo Dahlins agerande var lämpligt.

– Nej, det är inte lämpligt. Jag har pratat med honom om det. Jag sa att det är olämpligt och han sa själv att han hade varit snabb på att dela det, han hade kanske inte reflekterat över det, sa Daniel Persson då.

Nu meddelar Roger Hedlund, riksdagsledamot och ordförande för Sverigedemokraterna i Gävleborg, att Bo Dahlin blivit ombedd att lämna sina politiska uppdrag.

– Utifrån den information som vi har fått från Sveriges Radio i dag så har vår gruppledare i Söderhamn gjort bedömningen att han saknar förtroende för Bo Dahlin och kommer be honom att lämna sina politiska uppdrag som han har för Sverigedemokraterna i dag, säger Roger Hedlund till P4 Gävleborg.