Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bränderna – Skogsstyrelsen öppnar direktlinje för drabbade skogsägare i Gävleborg

Artikel 222 av 297
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Skogsstyrelsen öppnar en direktlinje och ett tillfälligt kontor i Gävleborg för skogsägare som har drabbats av sommarens skogsbränder. Särskilda kontaktpersoner har utsetts som kan svara på skogsägarnas frågor.

Annons

Direktlinjerna går till skogskonsulenter som är kunniga inom brandskadad skog. I Lima i Dalarna och Kårböle i öppnas dessutom besökskontor för personlig rådgivning och information. Kontoren kommer att vara öppna så länge som det finns ett behov.

– Vi vet att det nu börjar komma många frågor från skogsägare som berörs av sommarens bränder. På det här sättet hoppas vi kunna underlätta och effektivisera kontakten med oss för skogsägarna i de områden som haft de största bränderna, säger Hans Källsmyr, nationell skadesamordnare på Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

I Gävleborg finns kontoret i Kårböle bystuga till en början tisdagar och torsdagar mellan 13.00 och 16.30 under vecka 33 och 34.

Direktlinjer för kontakt med skogskonsulter i Gävleborgs län:

Jukka Kuivaniemi, tel. 0651-176 55och Per Olsson, tel. 019-44 64 11