Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bränderna – Skogsstyrelsen öppnar direktlinje för drabbade skogsägare i Gävleborg

 
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Skogsstyrelsen öppnar en direktlinje och ett tillfälligt kontor i Gävleborg för skogsägare som har drabbats av sommarens skogsbränder. Särskilda kontaktpersoner har utsetts som kan svara på skogsägarnas frågor.

Annons

Direktlinjerna går till skogskonsulenter som är kunniga inom brandskadad skog. I Lima i Dalarna och Kårböle i öppnas dessutom besökskontor för personlig rådgivning och information. Kontoren kommer att vara öppna så länge som det finns ett behov.

– Vi vet att det nu börjar komma många frågor från skogsägare som berörs av sommarens bränder. På det här sättet hoppas vi kunna underlätta och effektivisera kontakten med oss för skogsägarna i de områden som haft de största bränderna, säger Hans Källsmyr, nationell skadesamordnare på Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

I Gävleborg finns kontoret i Kårböle bystuga till en början tisdagar och torsdagar mellan 13.00 och 16.30 under vecka 33 och 34.

Direktlinjer för kontakt med skogskonsulter i Gävleborgs län:

Jukka Kuivaniemi, tel. 0651-176 55och Per Olsson, tel. 019-44 64 11