Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bästa matchen i Ljusdal – tränaren hyllar Weinacht: "Hon kväver sina motståndare"

De kom från Mohed, spelar på en varsin kant i Ljusdal och pendlar tillsammans från Hudiksvall. Men nog har Karin Weinacht kommit lite i skymundan av vårens succéspelare Victoria Forss. – Jag börjar komma in i rollen som yttermittfältare nu, säger Karin Weinacht.

Karin Weinacht och Victoria Forss värvades från Mohed, som trots att de hängde kvar i ettan sedan drog sig ur serien. Tanken med de två Hudiksvallsborna var att de skulle förstärka Ljusdals offensiv – förväntningar som har motsvarats.

Men hittills under våren är det skytteligatvåan Victoria Forss som fått de stora rubrikerna, medan Karin Weinacht fört en lite mer tillbakadragen tillvaro som vänsteryttermittfältare.

– Jag är bara glad för hennes skull, hon har utvecklats som hon har gjort och då ska hon synas också, säger Karin Weinacht om sin tre år yngre lagkamrat och sitt pendlingssällskap från Hudiksvall till Ljusdal för träningar och matcher.

– Det är skönt när man är två så man slipper åka själv. Vi plockar upp Alicia (Dahlgren) i Delsbo också. Det är inga problem, säger Karin Weinacht om att åka de sex milen enkel resa fyra gånger i veckan.

LÄS MER: Hammergård efter fjärde segern: "Grym känsla, grymt stöd"

Att Karin Weinacht behövt lite mer tid att acklimatisera sig i Ljusdals lag har sina förklaringar. Hon är i grunden anfallare och i andra hand central mittfältare, eller "playmaker" som hon själv uttrycker det. Att spela på en kant är relativt nytt för henne.

– Jag börjar komma in i yttermittfältsrollen nu. I matchen mot Huge började jag få mer känsla. Jag kände mig på hugget och det flöt på riktigt bra, jag har inte känt riktigt så innan, säger Karin Weinacht, som gjorde 3–0-målet – redan i den 21:a minuten – senast på Älvvallen.

– Jag hittar mer rätt i pressen och hittar rätt i anfallen, säger Karin Weinacht, som är en av spelarna i truppen med högst träningsnärvaro.

LÄS MER: Ljusdal toppar listan igen: "Glödheta"

Ljusdals tränare Micke Helmersson pratar gärna om Karin Weinachts senaste insats.

– Hon gjorde sin bästa match förra matchen. Hon fick betalt för sina löpningar och gjorde ett djävulskt bra jobb defensivt. Hon kommer in och kväver sina motståndare, så dom slår bort andrapasset, säger han.

– Hon har stor potential, otroligt bra fötter och är löpstark. Sen är hon i topp i vår träningsliga, fast hon sitter och åker från Hudik, fortsätter Micke Helmersson.

LÄS MER: Ljusdal elva i hela Sveriges publikliga

Ljusdal har nu fyra segrar och två kryss – obesegrade alltså – på de sex inledande omgångarna som nykomling i division 1 norra Svealand. På lördagen ställs tabelltvåan mot Bele Barkarby som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

– Man trodde väl inte att det skulle se så här bra ut när vi pratade innan säsongen om var vi skulle ligga. Men det är bara att njuta och köra på som vi har gjort, säger Karin Weinacht.

Vilka är de stora skillnaderna på Ljusdal i år och Mohed förra säsongen?

– Ljusdal är mer sammansvetsat och det är mer proffsigt tänk med teorisnack och sådant. Så var det inte i Mohed.