Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyns sportchef om truppläget – och Anders Svensson: "Det känns lite kallt just nu"

Anders Svenssons comeback i Edsbyn ser ut att spricka. Sportchefen Stefan Karlsson bekräftar att en långt gången dialog nu är betydligt svalare. – Det drog lite åt olika håll, säger han.

Målvaktsveteranen Anders Svensson, senast i ryska Vodnik, har gjort 18 säsonger i Edsbyn under karriären. Och det ser ut som att det stannar där.

På måndagen berättade 40-åringen att dialogen med Edsbyn har tagit några steg tillbaka. Det styrks av sportchefen Stefan Karlsson.

– Vi diskuterade ganska hårt ett tag, det gjorde vi. Men det drog lite åt olika håll och sedan kom andra saker emellan, så det känns lite kallt just nu, säger han.

LÄS ÄVEN: Svensson högaktuell för Edsbyn (från april)

Hur angeläget är det för er att värva Anders Svensson?

– Han är en bra målvakt av klass, så det drar ju om man säger så. Men vi sitter med en verklighet också, om inte annat så är det ekonomi med i bilden.

Var det slutar med Anders Svensson och Edsbyn återstår att se. Klubben har sedan tidigare två målvakter i Erik Persson och Henrik Karlström under kontrakt.

Stefan Karlsson tycker att truppläget i allmänhet ser bra ut och mycket tyder på att laget för nästa säsong är klart.

– Vi har lite smågrejer kvar, men det ser väl ut som att det eventuellt kan vara ganska klart. Det är inget akut i det fallet, sedan får vi se om det eventuellt kan dyka upp något.

Flera lag har rustat under våren. Hur står sig Edsbyn inför nästa säsong?

– I dagsläget är det svårt att säga, men vi ser stor potential i hela gänget. Det ska bli väldigt spännande och vi har stora ambitioner framöver. Vi siktar högt, säger Stefan Karlsson.

Pär Törnberg, som är fostrad i Edsbyn och som var med under lagets guldera på 2000-talet, är just nu klubblös . En comeback i moderklubben är inte aktuell enligt Stefan Karlsson.