Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyns säsong är över

Tredje raka förlusten i kvartsfinalserien mot Villa Lidköping.

Med tunga skär lämnade Edsbyn isen efter 95 minuters spel. Återigen efter en match som levde länge och där laget hade alla möjligheter att bryta tillbaka matchserien.

Men återigen efter en match där det lilla extra fattades när lägena väl kom.

– Det är ju jämnt, igen. Men det går inte att prata bort 0–3 i matcher. Jag har alltid sagt att det lag som vinner en matchserie är förtjänta av det, och det står jag fast vid, säger Thomas Liw.

I mötet i Lidköping var det framför allt några sekvenser som blev extra tunga för Edsbyn. Givetvis så hamnade man i underläge och fick jaga matchen igenom, och därigenom blotta sig i onödan bakåt. Trots det var Edsbyn med i paus efter mål av Simon Jansson och Mattias Hammarström (straff i 45:e minuten).

Men i andra så blev underläge 2–3 snabbt 2–4 sedan Hammarström drällt med boll och Petter Björling fått måtta in målet bakom Erik Persson.

Men Edsbyn gav inte upp efter den mardrömsstarten.

– Vi jobbar ju oss tillbaka och kommer upp till 4–4 (Hammarström i friläge), men vi skulle behövt spela lite längre i likaläge. Nu fick de snabbt göra 5–4 vilket ger dem ny energi, säger Thomas Liw.

Innan Edsbyns kvittering så fick laget en andra straff, som Jonas Edling drog rakt i magen på Jakob Säleby.

Varför tog inte Hammarström den straffen också?

– Mattias var lite låg efter det som hände i början av halvleken så Jonas tog den, säger Thomas Liw.

Med Villa i ledning med dryga kvarten kvar att spela så försökte Edsbyn flytta upp spelet igen, men laget saknade det rätta trycket att än en gång komma tillbaka, i stället kunde Villa gå upp och sätta avgörande 6–4 då Henrik Larsson, åter väl enkelt, fick komma i perfekt skottläge.

David Karlsson avslutade matchen med att sätta 7–4 i öppet mål.

– Får vi smälta det här så kommer det säkert kännas bättre. Vi gav inte Villa någon enkel resa, men jag trodde vi skulle ta det till en match i Edsbyn på lördag, säger Thomas Liw.