Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyns nya hotellveranda för 250 000 byggs just nu - hör Tommy Löfström berätta om sommaren där

Edsbyns hotell & restaurang är på väg att få en ny verandadel. Just nu spikar och sågar byggarbetarna som bäst. 250 000 kronor kostar utbyggnaden av hotellet.

Film: Tommy Löfström berättar vad som händer vid hotellet just nu och om sommarens planer på nya verandan.

Under en första period kommer verandan att fungera som uteplats och uteservering. Planen längre fram är att bygga in verandan med tak, väggar och skjutbara glas, så man kan använda den både vintertid och öppna upp under sommarhalvåret.

Läs mer: Edsbyns hotell har fått nya ägare

Eftersom verandan ligger i söderläge kan man under sommarmånaderna räkna med sol från klockan sex på morgonen till tio på kvällen.

När allt är klart kommer det att finnas två dörrar som leder ut till verandan från restaurangdelen.

– Den nya delen mäter 160 kvadratmeter och i förlängningen blir den en utökad verksamhetsyta för oss, så det vi bygger är inte en utseservering i vanlig bemärkelse, säger Tommy Löfström som driver Edsbyns hotell & restaurang med bland andra Veronica Kyrk.

Läs mer: Edsbyns hotell utvecklar sin verksamhet

Det är kommunen som äger den gamla hotellbyggnaden från 1900 och som bekostar utbyggnaden. I mitten av 1980-talet byggdes den nya delen av hotellet med bland annat 25 hotellrum och reception.

– Det som händer nu är att man bygger ihop verandan med huset och isolerar och gör klart för en framtida inglasning. Vi ska senare kunna glasa in uteserveringen, säger Tommy Löfström.

Det finns också planer att börja rusta den äldre delen av hotellet som bland annat räknar elva hotellrum. På övervåningen tänker man även rusta ett rum med stora fönster ovanför restaurangen. Där ska till exempel företagare kunna dra sig tillbaka för ostörda affärssamtal.

Det finns planer på utbyggnader och renoveringar för sammanlagt sex-sju miljoner.

–Vi vill utveckla fastigheten tillsammans med kommunen, säger Tommy Löfström.

Den nya hotellverandan kommer även att få en utebar, scen och grillplats.

– I sommar kan jag se fullt med folk där och ett band som spelar. På parkeringen nedanför ser jag fina cruisingbilar och blänkande motorcyklar, säger Veronica Kyrk.

Enkelt uttryckt blir verandan en förlängning av restaurangen. Även frukost- och lunchgäster ska kunna använda denna del.

Läs mer: Ovanåkers finalister till företagsgalan Eldklotet presenterades i hotellet