Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyns IF får flera miljoner i stöd – ska förbättra integrationen i kommunen

Edsbyns IF får fyra miljoner kronor av Arvsfonden för projektet Föreningar tillsammans. Målet är att få till ett samarbete i kommunen för att integrera nyanlända.

Tanken är att etablera en arbetsmodell där personer, föreningsliv, näringsliv och myndigheter ska arbeta tillsammans för att nyanlända ska etableras i Ovanåkers kommun.

– Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Edsbyn IF:s projekt Föreningar tillsammans är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att mottagandet och etableringen av nyanlända, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Projektet går ut på att nyanlända barn, ungdomar och deras familjer ska bjudas in till aktiviteter för att på så sätt hitta nya intressen. Dessutom knyts då även kontakter mellan deltagarna.