Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn tog enpoäng i epilogen

Edsbyn avrundade säsongen med ett kryss – i en match som högst troligt var Tomas Jonssons sista som huvudtränare.

Annons

– Jag har varit med i fyra och ett halvt år. Det får vara bra nu.

Edsbyn reste på lördagen till Sundsvall för att möta Alnö i sista omgången av damernas division 2 södra Norrland.

Laget fick oavgjort trots 3–1-ledning med tio minuter kvar. Resultatet var dock oviktigt eftersom Edsbyn haft kontraktet säkrat sedan några omgångar tillbaka.

Efter 18 matcher i serien slutade laget på en sjätteplats. Tomas Jonsson menar att han hade större förhoppningar på seriespelet efter den fina försäsongen.

– Då möter vi Ljusdal i två matcher – vinner en ganska klart och får en oavgjord. Sedan går de och vinner serien. De har haft en jätteutveckling på sitt lag och där fick inte vi ut vad vi ville. Och det är man ju jättebesviken på.

Med stor sannolikhet var poängen i Sundsvall den sista Tomas Jonsson tog som tränare för Edsbyns damer – åtminstone för den här gången. Efter fyra och ett halvt år med huvudansvar känner han att det är dags att sätta punkt.

– Det får vara bra nu. Jag kan säkert hoppa in och vara behjälplig för laget, men det blir inget huvudansvar. Jag har gjort mina år nu.

– Det har varit jättekul och jag kommer att sakna det, men samtidigt kommer det bli skönt. Det tar mycket tid.