Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn tar steget upp till tvåan

När seriesegrarna Moheds damer tackade nej till att gå upp i division 2 fick serietvåan Edsbyns IF frågan och chansen till avancemang upp i tvåan.
– Från Edsbyns IF:s sida har vi tackat ja till att spela i division 2. Från föreningens sida vill vi stötta och ge tjejerna chansen att anta den här utmaningen, säger Sven Miller, ordförande i Edsbyns IF fotboll.

Efter ett möte, som hölls på söndagskvällen var spelare, ledare och styrelse överens.

– Tjejerna förstår vad det här steget innebär i både tid och kraft. Nu ska vi från föreningens sida titta på hur vi kan förstärka laget. Vi hoppas också att vi ska lösa både den ekonomiska och sportsliga biten på bästa sätt.

– Vi hade ett bra möte där vi vägde in både för och nackdelar. Det här var också det tredje tillfället vi diskuterade ett avancemang upp till tvåan. Vi ville verkligen ge det här en rejäl chans där alla har fått tycka till. Vi hade en omröstning i slutet av mötet där resultatet blev att tjejerna vill spela i tvåan, säger Edsbyns tränare Tomas Jonsson.