Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn tappade takten

En rivig start – och säsongens märkligaste mål.
Men det räckte inte för Edsbyn, som tappade takten helt i omstarten hemma mot Hammarby.
– Det hände liksom ingenting, säger en besviken Jonas Edling, som stod för matchens stora "snackis".

Det var under de dramatiska slutsekunderna i första halvlek som många på väg mot korvkön, eller som bara blinkade för snabbt, missade säsongens mål i Svenska Fönster Arena.

Stefan Erixon hade just dragit in blytunga 4–1, ett sånt där klassiskt psykologiskt mål precis före pausvila.

Men Edsbyns lurige lagkapten Jonas Edling hade en udda replik i bakfickan.

– Jag frågade domaren om han skulle blåsa efter avslag, och det skulle han. Då drog jag bara till direkt, kan vara värt en chansning, säger Edling, som gjort många fina mål i karriären – men inte många märkligare än det som gav reducering till 2–4.

Ett skott från exakt halva planen som susade förbi en överraskad Patrik Hedberg i Hammarbys mål – och ungefär rätt upp i krysset.

– Jo, det är kanske det konstigaste mål jag gjort, medger Edling.

Rejäl kontakt fick Edsbyn när samme Edling startade andra halvlek med att smälla in en hörna till 3–4.

Och nu skulle väl hemmalaget – som hade startat så lovande första fem-sex minuterna för att sedan tappa tempot – klara av att växla upp igen?

Men i stället var det Hammarby som visade mästarklassen, och då i synnerhet den turbomatade Adam Gilljam.

Den offensive mittfältaren från Söderhamn gjorde fyra mål själv (snygga, dessutom) och passade till ett när Bajen överraskande enkelt kunde susa ifrån till storseger.

Bakom "rullgardinen" efter matchen satt både kapten Edling och tränare Thomas Liw som levande frågetecken.

– Jag är förvånad över prestationen, att vi inte kan få till någon glöd är omöjligt att förstå. Vi spelar i en sorts bubbla och åker på en rejäl käftsmäll, säger tränare Liw.

– Målmässigt var vi ju med där i början av andra halvlek, men känslan var att det inte hände något alls. Inget drag och ingen vidare energi, Bajen verkade ha mycket roligare där ute, säger Jonas Edling – med en lika enkel som självklar lösning inför fredagens nästa hemmamatch mot Vetlanda.

– Vi måste bara höja oss några snäpp, säger lagkaptenen.

Och kanske skjuta lite mer från halva planen...