Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn släppte loss

Lysande bandy mot Sandviken och Västerås – kryss och uddamålssegrar mot bottengängen.
Edsbyn har haft det tufft mot elitseriens sämsta lag.
Fram till onsdagens möte med Sirius.
– Vi gick hårt för det och när vi fått ett par mål var det lugnt, säger lagkaptenen Jonas Edling

Annons

Det tog 19 sekunder för Sirius att spräcka nollan. Men sedan var det roliga över för Uppsalalaget. Resten av matchen blev en kattens lek med råttan och Edsbyn växlade aldrig ner när man väl fått upp farten.

– Vi hade bra tryck och satte mycket passningar, i bland lite för många passningar kanske. Men vi hade bestämt det innan. Att de fick 0–1 direkt brydde vi oss inte om, vi visste att vi skulle vinna och det kändes lugnt hela vägen, säger Jonas Edling som efter fem minuter slog in kvitteringen på en volley.

– Det är en variant vi har i vårt register...

Efter det så gick Edsbyn på knock. Daniel Liw piskade upp 2–1 i krysset och efter 26 minuter stod det 5–1.

Jonas Edling blev fyramålsskytt i matchen då han i andra snodde bollen högt upp och satte 6–2, 8–3 kom på friläge efter lyft av Daniel Jonsson och hans 10–4 var en straff som Daniel Liw fått med sig.

– Fyra mål var skönt, jag har haft det lite trögt och segt. Men nu har jag kunnat träna på slutet och det känns allt piggare i benen, säger Edling, som nog oroade en hel del supportar då han efter 50 minuters spel lämnade isen och direkt försvann ut i omklädningsrummet.

– Jag hämtade en boll långt bakom mig och fick nån låsning i axeln, så Bengt (Ryhed) fick rätta till det. Det är väl "gammeln" som kommer.

Nu är det en match kvar innan VM-uppehållet, derby borta mot Ljusdal. Efter det väntar några ovana veckor för Edling som under sju säsonger alltid varit iväg och jagat guld med Sverige.

– Jag pratade lite med Jonas Claesson (förbundskapten) tidigare men det har aldrig varit aktuellt med alla skador jag haft. Det blir skönt att vara hemma och läka ihop, träna, vara med familjen och visa mig på jobbet, säger Edling.