Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn skakade serieettan

I 35 minuter hade Edsbyn ledning och full kontroll mot serieettan.

Tre tunga minuter senare hade Hilles Linnéa Lilja gjort ett hattrick.

Efter det fick hemmalaget jaga och nådde aldrig hela vägen fram.

– Olyckligt, men vi gör en jättebra match, säger Edsbyns tränare Tomas Jonsson.

Hårt arbetande Anna Norin gjorde 1–0 till Edsbyn i den 19:e minuten på lagets första hörna. Fram till dess hade hemmalaget haft god kontroll på serieettan Hille – och utvecklingen efter målet var densamma.

Men så tickade klockan in i minut 37. Linnéa Lilja förvaltade en djupledsboll och kvitterade till 1–1. Två minuter senare hade samma Lilja hunnit göra både 2–1 och 3–1 (på straff) på ett chockat Edsbyn.

– Vi spelar med ganska defensiv uppställning, men har ett bra anfallsspel ändå. Vi spelar rätt mot dom, de blir konfunderade. Vi har full koll första 35, då är det dom som får ändra sitt spel, säger Jonsson, som var missnöjd med de förödande minuterna innan paus.

– Det är fina mål, men ändå – straffen är jätteonödig med en knuff i ryggen, det är väl lite frustrerat efter två snabba. Men det är en otroligt stark andra halvlek om man tänker på hur första blev på slutet.

Efter paus fortsatte Edsbyn att ösa på, och i 70:e minuten reducerade Emma Edling – osynlig ibland, briljant andra stunder – på lagets andra hörna.

Edsbyn skapade mängder av chanser för att kvittera, men istället kom 2–4 i den 82:a minuten efter ett individuellt misstag. Återigen var det Linnéa Lilja som var framme och satte sitt fjärde mål för kvällen. Dessförinnan hade Edling nickat en boll i ribban på Edsbyns tredje hörna.

I 83:e reducerade Edling till 3–4, men närmare än så kom inte Edsbyn som gjorde en av säsongens bästa matcher.

– Jag hoppas att v i kommit underfund med hur pass bra vi kan vara. Det här stärker oss ändå i förlängningen, men sedan är det en sur förlust och visst hade vi behövt en eller tre poäng i dag. Men i det stora hela kommer vi att vara jättenöjda, säger Jonsson, som hyllade Mathilda Larsson som hemmalagets starkaste spelare.

Larsson har spelat back i många år, men i går varh on tillbaka på sin gamla mittfältsplats.

– Det var flera år sedan jag spelade mittfält sist, så det var faktiskt roligt att komma tillbaka. Men jag var väldigt nervös.

– Det är surt att vi förlorar, det känns inte rättvist. Det känns som att det är vi som har matchen, säger Larsson.