Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn lyfte i derbyt

Ifjol mäktade Edsbyn med att knipa enbart en poäng mot Arbrå. I och med gårdagens vinst med 3–0 har mannu tagit sex på mindre än en vecka.
– Av någon anledning har vi haft svårt mot just Arbrå genom åren, säger Edsbytränaren Ola Larshans.

Annons

I fredags möttes lagen på Arbrå IP och då kunde Edsbyn knipa segern med uddamålet. I returmötet på Ön kom man till start utan skadade Christian Fagerhov. En bristning i låret satte stopp.

Och i matchinledningen märktes saknaden av lagkaptenen. Gästande Arbrå kunde skapa chans på chans framförallt genom Magnus Velanders långa inkast. Emellertid utan resultat.

Istället var det Edsbyn som spräckte nollan. Och på vilket sätt man gjorde det. Ett inlägg från Andreas Lind gick förbi alla i straffområdet och var på väg ut över kortlinjen när en framstörtande Per Rudman, liggandes i luften och med minimal vinkel, lyckades sparka bollen över Daniel Dahlberg i Arbråmålet. Ett riktigt konstmål.

– Ska jag vara ärlig så siktade jag inte på mål. Jag försökte bara rädda den från att gå ut till inspark, erkänner Rudman.

Innan paus hann Edsbyn också med att göra 2–0 genom Andreas Lind.

I mitten av den andra halvleken bytte Arbrå in Muamer Tabakovic och försökte med ett tremannafall men reduceringen uteblev.

Istället kunde Viktor Bergstrand fastställa slutresultatet när han rullade in bollen i tom bur efter en målvaktsretur.