Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn laddat för avslag

Några timmar före avslag i den första kvartsfinalen i Sparbanken Lidköping Arena. Och ett toppladdat Edsbyn är mer än redo...

Annons

– Ja, vi ser verkligen fram emot det här, och stämningen är på topp, berättar tränare Thomas Liw.

Han kan också ställa ett komplett lag på isen, då Felix Pherson fått grönt ljus från läkarexpertisen.

Den unge kraftfulle halvan har länge dragits med en smärtande fotled. Det visade sig handla om en mindre propp i en ven på ovansidan foten, olyckligt placerad just vid skridskokanten.

Efter ett operativt ingrepp i veckan får han dras med sju stygn, och risk för uppsvällning. Plus att de handlar om ganska rejäla smärtor.

– Så är det, han måste spela med bedövning. Men det ska inte vara någon fara, och såklart han vill vara med här, säger tränare Liw, som förväntar sig ett ganska mäktigt tryck i landets bästa bandyhall i Lidköping.

Både på läktaren och på isen.

– Skulle tro det. Vi är redo för en hård anstormning direkt, men vi vet hur det ska hanteras, säger Thomas Liw.

Edsbyn tog bussen söderut efter fredagens lättare träning, övernattade som vanligt i Örebro för att ta de sista två timmarna på lördagen.

Efter en tidig frukost väntade snart nog en rejälare lunch, packad med kolhydrater.

– Det behövs för spelarna men är kanske inte så nyttigt för oss ledare. I dag blev det pasta, men det kan variera, säger en förväntansfull Thomas Liw, som ställer sin egen Big EP – Erik Persson – i buren.

Avslag 14.30 – och direktsänt i TV4.

Måndagens andra kvartsfinal i Svenska Fönster Aerena och torsdagens tredje batalj i Lidköping direktsänds av bandypuls.se.