Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn laddar för kul kvart

Det var bra drag i Svenska Fönster Arena även på torsdagen. Det brukar vara det när det vankas slutspel.

– Vi har absolut en redig chans mot Villa, säger tränare Thomas Liw, och drar på sig en gul väst.

– Jo, det fattas ju en därute, så jag hoppar in och spelar lite själv också, säger den förre elitliraren, och gör det med ett nöjt smil.

Precis som sina spelare är Edsbyns tränare extra förtjust i just den senare del av träningen, den som plägar kallas spel mot två mål.

Lite raffigare än att dunka över isen i kryssbågar och sätta (de flesta) passen perfekt på klubban, även om det nu är nog så viktigt.

– Vi kör de övningar vi är vana vid, och ännu med rätt bra tryck i dag på torsdagen åtminstone. Och visst blir det lite extra drag när det handlar om två-mål, säger Liw.

Han fick sin plats på grund av att en spelare saknades på isen.

Det är halvan Felix Pherson har fortsatta problem med sin smärtande fotled.

Prognosen pekade på en skadad sena, men visade sig i stället handla om en liten propp i en ven på ovansidan fotleden.

– Det har gjorts ett ingrepp, och Felix har sytt sju stygn där. Det ska inte vara någon fara att spela, men problemet är att det är så jäkla smärtsamt. Han spelade mot Sandviken på sprutor. Jag hoppas och tror han kan vara med i den första kvartsfinalen på lördag, men så mycket mer av träningar blir det nog inte för hans del, säger Liw – som annars är full av tillförsikt inför möjligheten att rubba favoriten Villa-Lidköping.

– Såklart Villa är ett tungt lag att möta i matchserie, men det är vi också. Såklart jag tror vi har en bra möjlighet här. Det gäller mest att klura på detaljerna i försvarsspelet, Villa är ju ett annat lag än Sandviken och det är inte bara att kopiera.

Allt handlar om bandy för Edsbyns spelare de här dagarna.

Efter torsdagens träning var det kvällssamling i Voxna, det gäller att bygga på teamkänslan inför den batalj som startar borta i Sparbanken Arena på lördag.

Frågan är om det blir ännu en målfest mellan lagen.

Villa var vinnare i båda seriematcherna, 10–8 i arenan på Ön och 9–5 i Lidköping.

Men båda gångerna har Edsbyn var med bra i halvtid, håller de över 90 minuter när det gäller som mest?