Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn kopplar grepp

Edsbyn har fjärdeplatsen i egna händer. Och det efter en tillräckligt bra hemmamatch mot Vetlanda.

Annons

– Bättre fokus i kväll, och vi sätter våra chanser, säger Jocke Svensk, allround-liraren som trivs överallt.

– Jag har spelat på de flesta positioner, det är upp till tränaren vart han sätter mig. För mig spelar det faktiskt ingen roll alls, även om det tog en stund att komma in i kvällens position, säger den mångsidige 23-åringen som fick ta över på vänsterhalven då Felix Pherson däckat i magsjuka.

Det funkade lika bra som när Svensk spelar back, en kraftfull typ av modern försvarspelare komplett med vassa offensiva egenskaper.

De hade Svensk nytta av en kvart in på andra halvlek, när han smällde in tunga 5–2 till Edsbyn efter förarbete av Simon Jansson.

Bara minuterna tidigare hade Mattias Hammarström dundrat in en hörna just som Vetlanda var på väg in i matchen efter en tidig reducering till 3–2 direkt efter paus.

Men ett effektivt Edsbyn släckte snabbt Vetlandas nytända förhoppningar. När Daniel Liw bjöd på matchens solonummer till 6–3, då var det absoluta segergreppet kopplat.

– Bättre skärpa än mot Hammarby, nu är vi på gång igen, säger Jocke Svensk, som även passade till två av målen.

Och som egentligen bara är missnöjd med en sak.

– Vi har en tendens att släppa in lite för många mål, så blev det nu också. Och det var ju lite slarvigt, säger Svensk.

Inte heller tränare Thomas Liw var helt nöjd med den aningen loja avslutningen där Vetlanda kunde hyfsa siffrorna med några sena mål.

– I stort är jag nöjd, nu var vi liksom närvarande igen. Tris däremot att vi inte får med oss några fler mål, det kan ju bli avgörande för den där fjärdeplatsen till slut.

På bonuskontot noteras två nya hörnmål (Hammarström och Liw) á 7 200 kronor, därmed är Red Farmers insamling "Hörnpengen" nu är uppe i 44 160 kornor.

Det blev dessutom en minnesvärd avslutning för 19-årige mittfältaren Klim Tarasenko, som fick chansen att göra sitt första mål i elitserien. Den tog han med en straffrökare i krysset på övertid.

Inför den tuffa avslutningen, med Villa borta på söndag och Saik hemma på tisdag, har Edsbyn greppet om fjärdeplatsen – två poäng före jagande Västerås och Vänersborg.