Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn kan få friplåt till tvåan

Mohed har tackat nej till spel i division 2 nästa säsong.
Nu går frågan vidare till Edsbyns damer.

– Först måste jag säga att jag tycker det är synd att Mohed tackar nej, de har ju kvalificerat sig för att få spela i tvåan, säger Edsbyns ordförande Sven Miller, som ändå menar att det kanske inte är helt självklart att ta steget upp även om säsongen slutar med serieseger.

– Nej, vi har ju tackat nej till division 2 två gånger när vi vunnit serien, men det har varit för att vi inte haft tillräckligt med spelare i truppen.

Vad som sker för Edsbyn nu är, enligt Miller, oklart. Klubben har fått en förfrågan av Hälsinglands Fotbollsförbund som de ska tänka över, och beslutet ligger nu hos damlaget och dess ledare.

– Den ekonomiska biten med dyrare resor och så vidare löser vi. Men utvecklingen har gått fort de sista åren för tjejerna och det är de som får fundera på om de är redo för spel i tvåan. De ska få tänka igenom det några dagar, säger Sven Miller.