Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn jagar revansch

I Edsbyns buss på väg hem från Lidköping knöts en kollektiv näve på lördagen. I kväll måndag blir det het jakt på revansch den andra kvartsfinalen på hemmais.

Det blir en udda måndag på Ön.

Med den typ av bandyfest alla siktar mot när den långa säsongen börjar.

Och tränare Thomas Liw är lika förväntansfull som inför den första bataljen i Lidköping.

– Vi mår rätt bra efter insatsen i första matchen. Vi är med hela vägen och kunde mycket väl ha tagit det till en förlängning, säger Liw, som samlade sin trupp för genomgång och lättare ispass på söndagen.

– Vi funderat lite extra på hur det såg ut i lördags, och vilka knappar vi kan vrida på lite extra. Det är ju rätt tydligt hur de skapar sina lägen, även jag inte tycker de var så förfärligt många den här gången.

Så mycket mer konkret är svårt att dra ut en tränare mitt i ett slutspel.

Men räkna med att Edsbyn kommer till spel stärkt i sin självbild som ett lag redo att matcha de bästa fullt ut.

Villa må ha en grym trio på topp – men det har Byn också. Plus extra krut hos kvartsfinalens bästa skyttar i Mattias Hammarström och Jonas Edling.

Den här gången har lagledningen också bättre koll på hur Felix Phersons bedövning ska ställas in.

– Det blev ju en så lång match senast, då tog den slut. Felix spelade inte sista kvarten, men nu har vi lärt oss mer om rätt dosering.