Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn hoppas på Hasse

Edsbyn jobbar med att säkra sin trupp.

Och hoppas kunna förstärka, åtminstone med sin ryske lånelirare Hasse Andersson.

– Vi har inte hört något annat, säger sportchef Stefan Karlsson.

Förra Edsbylirarna Anders Svensson och Daniel Välitalo spelar i Dynamo Kazan på egna kontrakt.

Mittfältare Hans Andersson är däremot utlånad på årsbasis av Edsbyns IF.

– Tanken är ju att Hasse ska komma hem igen, och det är väl däråt det lutar också. Men helt säkert är det ju inte ännu, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Med Andersson tillbaka skulle Edsbyn också få tillbaka en dimension som ibland saknats den här säsongen – ett starkt och plåtligt lyrspel i vapenarsenalen.

Samtidigt finns det också en förhoppning om att locka hem en av klubbens främsta exporter någonsin – Per Hellmyrs.

– Det är självklart intressant, och visst har vi kontakt. Men det är så mycket som ska stämma om vi ska få tillbaka en sådan drömspelare, säger Karlsson – som misstänker att det kommer bli svårt för en svensk klubb att matcha Dynamo Moskva i en budgivning.

– Alltså, Per har bandyn som jobb, och ser väl till möjligheten att få bra betalt. Moskva har också en rätt ålderstigen trupp, och kan nog behöva både Hellmyrs och Daniel Berlin som bärande spelare framöver. Möjligen kommer resultatet i det ryska slutspelet spela en viss roll.

I övrigt satsar Edsbyn på att hålla sin trupp intakt – och siktar högt. Eller snarare ännu högre nästa säsong...

– Det var ett tag sedan vi inte spelade vidare i mars månad. Men det var ändå en helt acceptabel säsong med elitseriens yngsta trupp, även om vi inte nådde allra bästa nivå i slutspelet. Jag ser positivt på framtiden, där vi också kan få fram några helt nya namn, säger Stefan Karlsson, som har "en del att bita i" när det gäller att landa kontrakt den närmsta tiden.

Sportchefen räknar också med att få behålla båda sina klassmålvakter – Erik Persson (oftast förstaval) och Henrik Karlström.

– Henke är också en mycket bra målvakt, och han är nog redo ta upp kampen. Tillsammans kan de sporra varandra väldigt bra.